Coaching voor kind en jongere

Jonge kind

Een aantal (jonge) kinderen heeft het niet makkelijk. Ze hebben bijvoorbeeld (leer-)problemen op school of thuis, moeite met vriendjes maken, drinken of eten nauwelijks, slapen niet goed, ouders die gaan scheiden of mensen (of dieren) waar ze van houden die dood gaan. Kortom je kind zit niet lekker in zijn/haar vel.

Een heleboel van deze thema’s komt regelmatig voor. Hoe kinderen hiermee omgaan is per kind verschillend. Ook heb je het niet altijd in de gaten. Daarbij zijn gevoelens vaak moeilijk te benoemen en de vaardigheden om ermee om te kunnen gaan, lijken niet altijd aanwezig. Soms willen kinderen hun ouders liever niet belasten met hun verdriet of zorgen en doen ze juist hun best zich groot te houden.

Wat zit er nou achter dat drukke gedrag van je zoon of dochter? Waarom is je dochter of zoon zo stil en trekt zij/hij zich terug op haar/zijn kamer? Waarom praat je zoon of dochter niet meer met je? Hoe komt het toch dat elk gesprek eindigt in een woordenwisseling? Je dochter of zoon kampt regelmatig met buikpijn. Hoe kun je haar of hem daarbij helpen?

Is dit voor je herkenbaar? Zit je kind niet lekker in zijn/haar vel en voelt en merk je dat hij of zij hulp kan gebruiken? Neem dan contact met mij op en we kijken wat ik voor je zoon of dochter kan betekenen.

Jongere

Ook jongeren kunnen te maken krijgen met problemen waar ze zelf niet uit kunnen komen. Oudere kinderen die bijvoorbeeld verdriet hebben, angstig zijn, zich alleen voelen, zich niet (meer) begrepen voelen, de lat hoog willen leggen, schoolkeuze…. Ook oudere kinderen hebben te maken met allerlei serieuze thema’s en levensvragen waarmee ze soms behoorlijk kunnen worstelen. Hulp vragen is voor veel pubers dan ook lastig. Jongeren zijn meesters in communiceren en willen graag serieus genomen worden.

Is dit voor je herkenbaar? Heb je een kind aan het einde van de basisschoolperiode (groep 7/8) of aanvang voortgezet onderwijs  en merk je dat je zoon of dochter hulp kan gebruiken?

Neem dan contact met mij op en we kijken samen wat hem of haar zou kunnen helpen.